

MEETING AGENDA

City of Port Townsend

Community Health & Wellness Center

Kick-off Meeting
Opsis Project No.

Author: Jim Kalvelage

Meeting Date: February 10, 2023

Attendees: Steering Committee

Carrie Hite Director Parks & Recreation Strategy

John Mauro City Manager

Mark McCauley County Administrator
Mike Glenn CEO Jefferson Healthcare

Wendy Bart Executive Director YMCA Olympic Peninsula
Peter Braden Jefferson Aquatic Coalition - President

Peter Braden Jefferson Aquatic Coalition -Linda Rosenbury Superintendent PTSD

Eron Berg Superintendent P1SD Executive Director Port

Design Team

Jim Kalvelage Opsis Architecture – Planner/Principal Erica Dunn Opsis Architecture – Project Manager

Chris Jones Groundswell
Ken Ballard
Morgan Shook ECONorthwest

Ryan Nachreiner Water Technology Inc.

Agenda:

8:30 - 8:40	Introductions – 10 min	
8:40 - 8:50	Project Vision & Goals – 10 min	John Mauro & Carrie Hite
8:50 – 9:00	Project Schedule Overview – 10 min	Erica Dunn
9:00 – 9:15	Project Guiding Principles Discussion – 15 min	Jim Kalvelage
9:15 – 9:45	Site Selection Discussion – 30 min - Overview of Sites - Evaluation Criteria	Jim Kalvelage & Chris Jones

9:45 - 10:15 **Space Program Discussion** – 30 min Jim Kalvelage & Ken Ballard Core Space Program Needs **ROM Cost Range Benchmarks** 10:15 - 10:25 **Break** - 10 min 10:25 - 10:50 **Market Analysis** - 25 min Ken Ballard - Opportunities / Challenges - Cost Recovery Goal Operational Plan (YMCA or City) 10:50 – 11:20 **Financing Plan** – 30 min Morgan Shook Opportunities / Challenges Define Service Area for MPD ROM Tax Increase Target (Annual Cost / Taxpayer) 11:20 – 11:30 **Next Steps** – 10 min - Wrap-up Comments Workshop-2 Agenda (March 17)